ALL-IN

B4LC och Sjöbergs Förlag presenterar...

ALL-IN Fredrik Nygård: Nordens värsta gambler och bedragare - Om spelmissbruk och dess konsekvenser

Fredrik Nygård, 47 år, erbjuder en mycket spännande föreläsning till skolor, kommuner, organisationer och företag runtom i Norden. I föreläsningen berättar han på ett levande sätt om sitt liv som bokstavligt talat inte varit något ”Sven Svensson” liv.

Fredrik har levt ett liv i ett grovt, grovt spelmissbruk och har lurat till sig pengar av kreditinstitut, företag och så mycket som uppskattningsvis 500 privatpersoner.
Han har i flera år pendlat mellan att leva ena dagen på 5-stjärniga lyxhotell och den andra dagen på gatan. Efter att ha flera gånger rest ”jorden runt” och t.ex. varit i världens ”spelmecka” Las Vegas hela 31 gånger, så har han sett och har erfarenhet från allt vad spelvärlden kan erbjuda av både ”himmel och helvete”. Han vet hur det är att leva som miljonär och han vet hur det är att vara jagad av maffian.

Fredrik kan berätta om en ångest för stor för att beskriva i ord, han kan berätta om självmordstankar, självmordsförsök mm. Fredriks livshistoria skulle kunna fylla flertalet böcker och med säkerhet även en ”Hollywoodfilm”.

En bok om Fredriks liv har alldeles nyligen getts ut av Sjöbergs Förlag. Boken har fått titeln "ALL-IN Fredrik Nygård, Nordens värsta gambler och bedragare". Författare till boken är Fredrik själv tillsammans med den London boende svensken Robert Lux. Fredriks liv och historia har också fått stor uppmärksamhet i många medier, bl.a. i Aftonbladet, Expressen, Pokermagazine, Sveriges Radio P3 och YLE.

Spelberoende är det beroende som de senaste åren växt snabbast av alla beroenden och missbruk. Ett missbruk som kanske får de absolut värsta konsekvenserna av alla tänkbara missbruk. Det är också ett väldigt lättillgängligt missbruk i och med alla nätcasinon. Det drabbar alla åldersgrupper, och det finns väldigt lite information och väldigt lite hjälp för att komma ur ett beroende.

Ett allvarligt spelmissbruk förstör en människas liv helt från grunden. Det ödelägger oftast allt av relationer till både familj och vänner, det förstör nästan allt hopp för en vettig och fungerande ekonomi, det förstör väldigt ofta utbildnings- och karriärs möjligheter. Det leder till kriminella handlingar. Det tar liv.

En föreläsning med Fredrik är både spännande, underhållande och fascinerande, men framförallt berättar den om ett liv man till alla pris skulle önska att man aldrig behöver leva. Målet med föreläsningen är att upplysa och informera om hur illa ett spelmissbruk kan bli och hur totalt det kan förstöra ett människoliv, men samtidigt visa att det ännu finns hopp när nästan alla redan gett upp och när livet är som allra mörkast. Målet är också att spelmissbrukare och anhöriga skall våga bryta tystnaden och söka hjälp, något som förhoppningsvis leder till att missbruket stoppas i tid.


Vad säger tidigare publik/åhörare om Fredriks föreläsningar?

"Fredrik har en stark utstrålning och fångar en direkt med sin berättelse och långa resa för att överleva sitt spelmissbruk. Man får en inblick i en annan värld, spelvärlden. Det både fascinerar och ger ångest. Det var en stark berättelse som inte lämnar någon oberörd efteråt. Föreläsningen rekommenderas varmt." Cecilia Häggblom Glandberger, Publik, Öppen föreläsning arrangerad av Folkhälsan i Ålands Sjöfartsmuseums Auditorium

"Intressant historia! Trevlig och jordnära kille. Finns nog många som kan behöva lyssna på denna skola." Elev, NTI Gymnasiet, Umeå

"Jag tycker att det var en väldigt bra och ögonöppnande föreläsning. Just spelmissbruk är oftast inte det missbruk som tas upp och blir särskilt omtalat. Därmed var det lärorikt att få det berättat av en drabbad, hur mycket av ett problem det faktiskt är." Elev, Europaskolan, Strängnäs

"Ett riktigt problem som påverkat mig. Föreläsningen var helt fantastisk och känslosam. Ärligt sagt bästa jag hört. Tack!" Elev, Tölö gymnasium, Helsingfors

"Jag gillade föreläsningen för att han förklarade bra och var rolig att lyssna på, han var en helt fantastisk föreläsare." Elev, Kristinestads gymnasium

Se flera kommentarer...

Information och bokning

Fredrik Nygård
Tel: +46-(0)70-258 58 66
E-mail: fredrik@b4lc.se

Joel Sjöberg
VD, Sjöbergs Förlag
E-mail: joel@sjobergsforlag.se